Over ons

Regelingen en advies voor ondernemers

Rbz Zwolle is er voor ondernemers met financiële problemen en uitdagingen. Voor zzp’ers die een bedrijf hebben of willen beëindigen. En voor starters: mensen die vanuit een uitkering een bedrijf willen starten of net zijn gestart.

Rbz en de gemeenten

Rbz werkt voor 12 regionale gemeenten. Wij voeren regelingen voor zelfstandigen uit in opdracht van deze gemeenten. Denk bijvoorbeeld aan een uitkering voor ondernemers met tijdelijke financiële problemen. Of een lening voor starters met toekomstplannen.

Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz)

Rbz biedt financiële ondersteuning en begeleiding vanuit het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Oftewel Bijstand voor zelfstandigen. Heeft u financiële hulp nodig? Dan bekijken wij samen met u of u recht heeft op ondersteuning.

Netwerk van hulp en advies

‘We kunnen niets voor u doen’, dat zullen wij nooit zeggen. Want komt u niet in aanmerking voor een financiële regeling, dan zijn er andere manieren om u vooruit te helpen. Zo kunnen wij u doorverwijzen naar onze partners in de regio.

Rbz heeft een groot netwerk van adviesorganisaties. Zij bieden bijvoorbeeld coaching in ondernemen, begeleiding bij administratie of hulp bij schuldsanering. Zo helpen we u en uw onderneming samen vooruit.