Bbz voor starters

Bbz voor starters

Bent u van plan een eigen bedrijf te beginnen? Of bent u korter dan 1,5 jaar ondernemer en kunt u nu financiële hulp gebruiken? De regeling Bbz voor starters biedt ondersteuning en kansen.

Voor wie

- U heeft een uitkering Participatiewet (PW) en u wilt fulltime een eigen bedrijf starten.

- U heeft een uitkering Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en u wilt fulltime een eigen bedrijf starten.

- U bent ondernemer en korter dan 1,5 jaar geleden gestart met uw bedrijf vanuit een werkloosheid situatie.

De mogelijkheden

De regeling Bbz voor starters biedt twee mogelijkheden om u financieel te ondersteunen.

Starterskrediet of bedrijfskapitaal

U wilt uw bedrijf opstarten maar u heeft niet genoeg geld om de nodige investeringen te doen. Zoals de aanschaf van inventaris en voorraden. U kunt een rentedragende lening krijgen van maximaal € 39.057 (2022). Het rentepercentage bedraagt 8 %, de looptijd is maximaal 10 jaar.

Aanvullende periodieke uitkering

Verdient u bij de start van uw bedrijf niet genoeg om rond te komen? Dan kan een tijdelijke aanvullende Bbz-uitkering u helpen. Deze renteloze lening kunt u maximaal 36 maanden krijgen. De Bbz-uitkering vult aan tot bijstandsniveau.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de regeling Bbz voor starters moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

- Bij de aanvraag moet u een ondernemingsplan leveren.

- Uw bedrijf moet levensvatbaar zijn. Dit betekent dat uw verwachte inkomen genoeg moet zijn om uw bedrijf voort te zetten en om te voorzien in uw levensonderhoud.

- U kunt bij de bank geen financiering krijgen.

Denkt u in aanmerking te komen voor Bbz voor starters? Bel ons op 038 498 44 80. Dan bekijken we samen wat voor u de mogelijkheden zijn.

Wilt u weten hoe een traject bij Rbz Zwolle verloopt? Dit zijn de stappen van eerste contact tot het besluit of u Bbz krijgt.